Rheinstetten - pakowanie wyrobów mięsnych, produkcja kiełbas, rozbiór wieprzowo-wołowy

Miasto w Niemczech, w kraju związkowym Badenia-Wirtembergia, w rejencji Karlsruhe, w regionie Mittlerer Oberrhein, w powiecie Karlsruhe. Leży nad Renem, ok. 8 km na południowy zachód od Karlsruhe, przy drodze krajowej B36, linii kolejowej Mannheim – Bazylea) i w pobliżu granicy z Nadrenią-Palatynatem.

 

Opis stanowiska:

  • Pakowanie:

Praca polega na pakowaniu w szalki wyrobów mięsnych, grillowych przy taśmie.

  • Slicer:

Praca polega na cięciu wędlin na plastry.

  • Produkcja kiełbas:

Praca na tym dziale polega na obsłudze maszyn tzw. nadziewarek. Do tego stanowiska potrzebne są trzy osoby:

  • Operator maszyny (handtmann)
  • Osoba, która zakręca kiełbasy
  • Osoba, która odwiesza szalki na wagę
  • Rozbiór wieprzowo-wołowy:

Na stanowisku rzeźniczym osoba odpowiedzialna jest za:

  • trybowanie elementów wieprzowych oraz wołowych
  • klasowanie
  • obróbkę

 

Ilość zmian:

Na tym kontrakcie pracujemy na dwie lub na trzy zmiany, zależy to od działu.

 

Oferujemy:

  • Umowę o pracę na niemieckich warunkach
  • Zakwaterowanie
  • Ubrania robocze oraz obuwie
  • Ubezpieczenie
  • Zapewniamy odpowiedni sprzęt dla rzeźników

 

Co należy zabrać?

Na sam wyjazd każdy musi się zaopatrzyć w rzeczy osobiste takie jak:

  • Pościel, kołdra, poduszka
  • Podstawowe naczynia : kubek, miseczkę, talerzyk, sztućce.
  • Cieplejsze rzeczy : polar, dres, bluza

 

Dane osobowe

Znajomość języków obcych

Przebieg kariery zawodowej

Załącznik

CV w formacie (*.doc(x) lub *.pdf), max. rozmiar 5 MB